NLCSA.nl
Image default
Gezondheid

Het belang van een goed gebit

Het gebit is een belangrijk onderdeel van de mond. Het is dan ook heel erg belangrijk dat je de tanden op juiste manier werken. Niet alleen zodat je het eten goed kan malen en dus het eten goed verteert, maar ook zodat je goed kan articuleren. Om dit te realiseren heb je een gebit nodig waar niet te veel dingen aan mankeren. Het is aan te raden om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan om te kijken of jou gebit voldoet aan de randvoorwaarden van een goed gebit. 

Hiernaast is een goede kaakstand belangrijk. Het komt vaak voor dat er een kleine afwijking in de kaakstand is. Dit is bij kinderen vaak te helpen met een beugel. Het is dan makkelijk om de kaakstand te veranderen omdat de tanden nog groeien. Bij volwassenen ligt het vaak genuanceerder omdat hun kaak niet meer groeit. Het is dus lastig om het weer recht te laten groeien. In dit geval moet er vaak een operatie verricht worden om de kaak naar de gewenste stand te krijgen. Dit is een proces waar je liever niet in te recht komt. Het is dus belangrijk uit belang voor je kinderen dat je ze een goede kaakstand gunt.

Als je niet goed voor je tanden zorgt kan het zijn dat je een extractie kies moet ondergaan. Dit een moeilijk woord voor een kies die getrokken wordt. Dit kan zijn omdat een tand verrot is of niet naar behoren functioneert. Het kan echter ook zo zijn dat je een verstandskies trekken moet. Een verstandkies is een tand die meestal pas rond je 20e levensjaar door komt. Tanden worden dan vaak naar elkaar toe gedrukt en dit zorgt ervoor dat je veel pijn kan ervaren.

Zoals je leest zijn er veel onderdelen die mee spelen in een goed gebit. Poets twee keer je tanden, flos regelmatig en spoel na met mond water. Dit in combinatie met een tandartsbezoek zorgt voor goede tanden.

http://orfeokliniek.nl/