NLCSA.nl
Image default
Gezondheid

Wij gaan door!

Ondanks Corona willen wij niet stilzitten. We denken na over hoe verder na deze malle tijd. We werken uit wat onze minister-president van ons wil met betrekking tot de 1,5 meter maatschappij. We schonen onze bestanden op en kijken hoe we beter kunnen ondersteunen.

 

Ik kwam een training tegen die al jaren op de plank lag, vraag mij niet waarom deze nooit van de plank gehaald is, maar deze training was nog niet voldoende uitgewerkt om te kunnen gebruiken. Toen ik de triaing goed bekeek besefte ik dat ik deze training eerder had moeten uitwerken en naar buiten geven.

Het gaat om een onderdeel van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen. Naast het bekende ADR-certificaat voor chauffeurs moeten bedrijven ook zorg dragen over een gestructureerde handling van binnenkomende gevaarlijke stoffen. Het omgaan met elke gevaarlijke stof, in welke hoeveelheid ook, valt hier onder. Daar waar je vrijgesteld sommige goederen mag vervoeren is het binnen het bedrijf brengen van gevaarlijke stoffen anders geregeld. Zo moet ieder die wat doet of kan doen met gevaarlijke stoffen deelnemen aan een awareness training. Dat geldt voor de interieurverzorgster, die bijvoorbeeld een doos bleekmiddel moet opbergen, de receptioniste welke van de pakketbezorger een doos spuitbussen WD40 aanneemt, de monteur die remmenreiniger gaat gebruiken. Ook de dichte verpakkingen vallen daaronder.

De wet schrijft dus een training voor aan alle medewerkers die ook maar wat van doen hebben met gevaarlijke stoffen. Het is een van de zaken waar ook vanuit de overheid een sterkere aandacht op gaat komen.

De training ziet er als volgt uit:

3 uur klassikaal les, het liefst geven wij de training op locatie van de klant. Zodat wij zo dicht mogelijk bij de praktijk blijven. Maar het kan ook anders! 

We hebben ook een e-learning voor dit item ontwikkeld. Lekker thuis vanuit je luie stoel dus. Op dit moment dus geheel Corona-proof.

 

Na afloop van een training met goed gevolg krijgt de deelnemer een certificaat die 5 jaar geldig is.

 

Meer weten stuur een mail naar info@eurotransportcollege.com of bel ons: 0850 653 125

https://eurotransportcollege.com/adr-opleiding