NLCSA.nl
Image default
Huishoudelijk

Gootsteenontstoppers reinigen je afvoer in sneltreinvaart

Gootsteenontstoppers reinigen je afvoer in sneltreinvaart

Een verstopte afvoer is ontzettend vervelend. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk de afvoer weer vrij maken. Ook een verstopt doucheputje, vaak veroorzaakt door haren, zorgt voor ergernis. Bij een verstopte gootsteen in de keuken is het natuurlijk handig dat dit snel verholpen wordt. Gelukkig helpen gootsteenontstoppers je uit de brand. In de winkel kun je verschillende soorten gootsteenontstoppers aanschaffen. Maar wat is nu de juiste keuze?

Industriële gootsteenontstopper

De beste gootsteenontstopper is afhankelijk van het soort ontstopping. Je kunt bijvoorbeeld een industriële gootsteenontstopper aanschaffen om organische ontstoppingen te verwijderen. Dit betreft een ontstopping dat is veroorzaakt door haren, keukenafval en vet. Omdat deze gootsteenontstopper voor een groot deel uit zwavelzuur bestaat lossen deze organische materialen gemakkelijk op. Groot voordeel van de industriële gootsteenontstopper is dat het geen putten, lood, koper, rubber en pvc aantast. Je kunt het echter niet op elk soort stof gebruiken. Vermijd het gebruik van deze gootsteenontstopper op ijzer, aluminium en chroom.

Vloeibaar middel

Het kan voorkomen dat je doucheputje verstopt raakt. Naast een industriële ontstopper is een vloeibaar middel ook een optie. Deze gootsteenontstopper bestaat uit natronloog en natriumhydroxide. Deze stoffen zorgen maken vakkundig en einde aan verstopte putten, afvoeren en leidingen. Het werkt al binnen een halfuur, waardoor je dus snel weer kunt afwassen en douchen. Dit product is niet bruikbaar bij aluminium en zink.

Gebruik bruispoeder

Tenslotte kun je ook een gootsteenontstopper met bruispoeder aanschaffen. Dit product werkt ontzettend simpel. Je gooit het bruispoeder in het putje of in de afvoer met een paar kopjes heet of kokend water. Vervolgens verdwijnt het vuil in je leiding en/of afvoer als sneeuw voor de zon.

http://www.gootsteenontstoppen.eu