NLCSA.nl
Image default
Kinderen

Een bedhuisje maken of kopen voor de kinderkamer?

Een bedhuisje voor het kinderbed is een leuke toevoeging. Een kind vind een bedhuisje erg leuk om te hebben, omdat het een eigen plek creëert en voor gezelligheid zorgt. Verder geeft het ook extra uitstraling aan het bed en is dit zeer duurzaam. Nu kan je een bedhuisje online of in de winkel kopen, maar je kan ook er voor kiezen om zelf een bedhuisje te maken. In dit artikel wordt besproken wat je moet doen als je zelf wilt maken en wat de voor- en nadelen zijn van het maken en kopen van een bedhuisje.

Bedhuisje kopen

Een bedhuisje kan je gemakkelijk kopen in de winkel of online. Er is een groot aanbod in bedhuisjes. Zo heb je alleen een frame maar heb je ook een voltallig huisje. Er is genoeg keuze voor verschillende maten bedden. De prijzen daarbij lopen ook sterk uiteen en sommige bedden kunnen dus erg duur zijn. Dit heeft ook te maken met het soort huisje natuurlijk. Sommige bedhuisjes zijn zeer uitgebreid en laten echt zien dat je kind een eigen huis heeft, andere zijn weer wat simpeler en bieden dat een stuk minder. Verder zijn er ook bedhuisjes met opbergruimte, dit kan ook zeer interessant zijn voor een kinderkamer. Een kind heeft vaak veel speelgoed, en opbergruimte kan je niet genoeg hebben in een kamer voor je kind. Een opgeruimde kinderkamer begint bij genoeg opbergruimte. Een bedhuisje kopen is makkelijk, en je kan na aankoop altijd nog je eigen smaak erover heen gooien, denk bijvoorbeeld aan een likje verf.

Bedhuisje maken

Naast het makkelijk kopen van een bedhuisje kan je ook zelf een stuk goedkoper een bedhuisje maken. Een simpel bedhuisje is voor de handige klusser zeer makkelijk om te maken. Je kan bij het zelf maken van een bedhuisje helemaal de eigen smaak laten terug komen, en het kan daarbij ook een zeer leuk project zijn om samen met je kind te maken. Een kind vind het vaak ook leuk om creatief bezig te zijn, en een bedhuisje maken is dan zeker een leuke creatieve bezigheid. Als je niet goed weet wat je wilt maken dan kan je altijd inspiratie op doen bij de partijen die bedhuisjes verkopen. Voor het zelf maken van een bedhuisje heb je verschillende spullen nodig. Deze spullen gaan natuurlijk ook geld kosten, maar als je het slim inkoopt dan zal je flink wat besparen. Spullen die je nodig hebt zijn bijvoorbeeld houten latten, een boormachine, een zaag, haken om bed te verstevigen en meetinstrumenten. Met deze spullen kom je al een heel end. Dit ligt er natuurlijk wel aan hoe complex en bijzonder bed je wilt maken. Hoe complexer het bed, hoe meer spullen je nodig hebt en hoe duurder het wordt.