NLCSA.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe het integratieplatform verbindt

Een integratieplatform helpt om verschillende losse applicaties te bundelen in één netwerk. Het API platform, zoals een integratieplatform ook wel wordt genoemd, is de logische stap in het future proof maken van uw organisatie. Het platform levert u de digitale infrastructuur die uw bedrijf nodig heeft om tegen de uitdagingen van de toekomst op te kunnen boksen. Digitale applicaties zijn altijd ontworpen om naast elkaar te gebruiken. De ontwerpers en programmeurs zijn met name bezig met de interne functies van een app. Om ze ook onderling op elkaar in te laten spelen, is een API platform nodig. De beste integratieplatforms vindt u bij Datacon in Tilburg. Het platform zorgt ervoor dat de apps niet in de knoop komen te zitten.

Fouten worden onwaarschijnlijk

Is uw digitale omgeving een uitpuilende bibliotheek? Dan is de kans groot dat u belangrijke zaken kwijtraakt. Een API platform zorgt voor orde. Het integratieplatform zorgt ervoor dat data zo snel en efficiënt mogelijk van plek A naar plek B gaat. Hiervoor gebruikt het bedrijf het iPaaS systeem. Deze brengt het aantal connecties terug van tientallen naar slechts een paar. Alles dat overbodig is, wordt overboord gegooid. Hierdoor wordt de digitale omgeving overzichtelijker en sneller. De kans dat er knelpunten ontstaan, waar informatie van de ene app op die van een andere botst, is klein. Is er wel een fout, dan zou het probleem snel verholpen moeten zijn, gezien er maar een beperkt aantal connecties is waarin storing kan ontstaan.

Het iPaaS systeem staat centraal

iPaaS is de naam van het betreffende integratieplatform. Dit API platform is waar informatie naartoe gaat vanuit verschillende kanalen. Op dit platform komen de gegevens van de losse apps samen, waarna deze in één keer kunnen worden opgevraagd en ingezien. U kunt er ook voor kiezen om derde partijen tot het platform toe te laten, wat ‘API monetizing’ heet.