NLCSA.nl
Image default
Onderwijs

Beeldende kunst in Hiphop

Beeldende Kunst in hiphop

De fout die velen maken is denken dat hiphop gelimiteerd is aan alleen muziek, niets in minder waar! Dit komt omdat hiphop muziek momenteel erg veel wordt geluisterd, andere disciplines binnen de hiphop cultuur waren al zo bekend of blijven nog een beetje achter in bekendheid. Hiphop kent namelijk nog veel meer, interessante kanten die veel mensen niet kennen. Zo weet de hiphop cultuur ook invloed te hebben op de beeldende kunst, denk hierbij aan graffiti. Al met al heeft de cultuur die rondom hiphop draait een grote invloed gehad op de cultuur zoals wij die kennen, en daar kunnen we onze leerlingen veel over leren. 

Kleinkunstig is een organisatie die zich al jaren inzet om onder andere hiphop te introduceren bij middelbare scholen door het hele land. Kleinkunstig heeft verschillende workshops die onder de hiphopparaplu vallen in zijn aanbod en is continu bezig met het verbeteren en verbreden hiervan. 

Workshop Graffiti

De workshop graffiti is een perfect voorbeeld van een gave hiphop workshop voor op uw middelbare school. Graffiti kent vaak de associatie van vandalisme en rebelsheid. Echter is graffiti inmiddels al veel meer dan dat en staat het op veel plekken juist omdat mensen het zo mooi vinden. Wist u eigenlijk al wel dat een vorm van graffiti de oudste vorm van kunst is die wij kennen? Duizenden jaren geleden werden er al muurschilderingen door mensen, graffiti is hier dus om te blijven. 

Tijdens de workshop gaan de kinderen aan de slag met het ontwerpen van hun eigen kunstwerk. Daarnaast krijgen ze veel te weten over wat graffiti is, hoe het werkt, wat zij hier nog meer mee kunnen doen. Deze workshop wordt volledig georganiseerd door Kleinkunstig, net als alle andere workshops binnen het aanbod. Tegenwoordig woorden de workshops ook online aangeboden, hierover kunt u meer informatie vinden op onze website. 

https://Kleinkunstig.nl