NLCSA.nl
Image default
Woning en Tuin

Dakrenovatie: Je moet het dak repareren wanneer de zon schijnt

Je kunt natuurlijk wachten tot het dak begint te lekken. Maar heeft u zin om bij elke regenbui met potten en pannen in de weer te gaan om het water op te vangen? Natuurlijk niet.

Maar wat is dan wél een goed moment om over dakrenovatie na te denken? Dat een afgewaaide dakpan vervangen moet worden kunt u waarschijnlijk zelf ook verzinnen.

Nieuw dak?

Een dak dat nooit onderhouden is, kan ongemerkt aangetast worden. Daarbij kan ook de hele dakconstructie gaan rotten, wat tot instortingsgevaar kan leiden. Het is dus belangrijk het dak goed in de gaten te houden en op tijd tot dakrenovatie over te gaan. Doet u dit niet, dan is een heel nieuw dak nodig, en dat kost stukken meer dan een dakrenovatie.

Maar hoe schat je nu in of het dak in goede staat is? Uiteindelijk bereikt elk dak een leeftijd dat het aan vervanging toe is. Hoe weet je dat dakrenovatie nodig is? Daarvoor heb je kennis en ervaring nodig, die de meesten van ons niet hebben.

Nulmeting

De vaklui van Roofing Service Nederland hebben deze kennis en ervaring wel. In 45 jaar heeft Roofing Service Nederland een schat aan ervaring opgebouwd op het gebied van bouwfysica en windbelasting. De deskundige dakdekkers komen met plezier bij u langs om een nulmeting van uw dak uit te voeren. Hierdoor krijgt u een goed idee van de staat van uw dak op dit moment, maar ook een idee van wat er in de komende jaren zit aan te komen.

Dakrenovatie

Aan de hand van de nulmeting nemen de adviseurs u mee langs de diverse dakrenovaties die nodig of gewenst zijn. Daarbij komen ook de diverse dakbedekkingen waaruit u kunt kiezen voorbij. Wanneer de nulmeting aantoont dat uw dak in prima staat is, kunnen de adviseurs u ook helpen een onderhoudsplan op te stellen, zodat u de volgende dakrenovatie kunt uitstellen.

http://roofingservice.nl/dakrenovatie/