NLCSA.nl
Image default
Vakantie

Glamping en gladiatoren

Aaah, Italië. Het land van de mooie stranden, prachtige steden en rijke cultuur. En vergeet het eten niet. Italië is altijd puur genieten. En het heerlijke mediterrane klimaat draagt daaraan zeker zijn steentje bij. Het is niet voor niets dat de Italianen de uitvinder zijn van La Dolce Vita!

Voor mij is Italië in de eerste plaats lekker eten. En op de tweede plaats is Italië de bakermat van de moderne Europese samenleving. De invloed van de Romeinse keizers is in het moderne Europa nog steeds merkbaar. En dat alles komt vanuit die ene stad op de zeven heuvels: Rome.

Glamping Italië

Ook in Italië kun je heerlijk glamperen (glamping = glamorous camping). Het is echt geweldig: al bij aankomst staat je eigen superdeluxe tent al voor je klaar. Uitgerust met alles wat je maar kunt verlangen. Zelfs in de meest goedkope glamping tenten heb je in ieder geval stroom, een koelkast, lekkere bedden en prima meubilair. Daarmee wordt kamperen voor écht iedereen toegankelijk. En glamping kun je in Italië volop. Aan de Adriatische kust, in Toscane, op Sardinë of aan het Gardameer. En ja, zelfs in de buurt van Rome kun je heerlijk kamperen. Waan je een legionair of een gladiator wanneer je net als hen wakker wordt in een tent in het Italiaanse landschap. Maar dan wel een legionair of gladiator met toegang tot WiFi. Sommige tenten zijn zelfs uitgerust met een moderne badkamer.

Wordt wakker met het krieken van de dag en verken het Italiaanse platteland, of dompel jezelf onder in de historie van Rome: bezoek het Colosseum, het Forum Romana en sla vooral de Sixtijnse Kapel in het Vaticaanmuseum niet over! Geniet van al het goede dat Italië te bieden heeft.

Glamping is het beste van twee werelden

Met Glamping heb je dus het beste van twee werelden: het gevoel van vrijheid en ruimte van het kamperen, en de luxe van een mooie hotelkamer. Wie kan er nu nog “nee” zeggen tegen een fijne kampeervakantie?

https://glampings.nl/italie