NLCSA.nl
Image default
Zorg

Ervaringen van de tandarts in het buitenland

Iedereen kent het wel, dat je een tandarts afspraak hebt gemaakt en naar de tandarts moet voor de jaarlijkse tandartscontrole. Het kan ook voorkomen dat u plotseling naar de tandarts moet op uw vakantie. Over het algemeen blijken de ervaringen van een ervaren tandarts in het buitenland wel goed te zijn.

Tandarts in Buitenland 

Stel je voor dat je op vakantie bent en plotseling ineens een verschrikkelijke pijn in uw gebit ervaart, zelfs zo veel pijn dat het waarschijnlijk uw vakantieplezier zal verpesten. Dan is het misschien verstandig om een bezoekje aan de tandarts in het buitenland te brengen, maar zijn er dan wel goede ervaringen van een tandarts in het buitenland? Sowieso als u een reisverzekering bevat dan zullen uw kosten van de tandarts in het buitenland worden vergoed door uw zorgverzekering, vandaar dat veel mensen een tandarts in het buitenland positief ervaren. Wanneer je nog minderjarig bent worden de kosten van de tandarts nog helemaal verzekerd.  U kunt vast al wel raden dat als je 18 wordt, en dus meerderjarig bent, niet alle kosten voor de tandarts worden verzekerd  vanuit het basispakket en dus ook niet de kosten van de tandarts in het buitenland. Er is wel één uitzondering, als men namelijk naar de spoedeisende hulp moet voor zijn of haar gebit is er wel sprake van vergoeding, omdat men dan waarschijnlijk ook moet verblijven in het buitenland.

Soorten behandelingen

Het blijkt dat behandelingen in het buitenland kwalitatief minder goed zijn dan de behandelingen in Nederland, dit komt ook omdat mensen in het buitenland minder betaald krijgen. Ondanks dit zijn de ervaringen van een tandarts in het buitenland redelijk goed verdeeld. Helaas kan het wel voorkomen dat er tijdens een behandeling iets niet goed wordt uitgevoerd. Gelukkig wordt er in de meeste gevallen garantie gegeven over de behandeling.