NLCSA.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet je op letten als je goedkoop auto wilt leasen?

De lease markt heeft al lange tijd zakelijke klanten als doelgroep voor het verstrekken van auto’s van de zaak of bestelbusjes, maar sinds kort richt de markt zich steeds meer op particulieren. Voor particulieren is het tegenwoordig steeds gemakkelijker om een auto te leasen, wat private lease wordt genoemd. Lease auto’s hebben al vele gemakken geboden voor ondernemers en bedrijven, dus waarom kunnen consumenten hier ook niet van genieten? Nooit meer omkijken naar onderhoud of autoverzekeringen en duidelijk inzicht in de kosten. En dit kan allemaal tegen een scherpe prijs, waarbij je zelfs goedkoper uit kunt zijn dan bij het kopen van een auto.

Hoge mobiliteit tegen een scherpe prijs

Goedkoop auto leasen is aantrekkelijk voor mensen die meer mobiliteit willen en graag in een nieuwe auto rijden. Veel leasemaatschappijen bieden echter ook tweedehands auto’s aan, wat nog voordeliger is. Je kan een leasecontract afsluiten voor één tot vijf jaar en tijdens deze periode betaal je een vast maandbedrag voor de lease auto. Je verkrijgt het gebruiksrecht, maar de leasemaatschappij blijft eigenaar. Aan het eind van de leaseperiode moet je dus de auto weer inleveren. Als het leasen goed is bevallen en je de mobiliteit graag langer wilt behouden, kun je het leasecontract verlengen.

Check prijzen en voorwaarden

Houd er rekening mee dat je een leasecontract niet zomaar tussentijds kan opzeggen. Houd de leaseperiode dus beperkt tot een periode waarvan je zeker bent dat je de auto nodig hebt en de kosten kunt blijven betalen. Voor een indicatie van de kosten kun je bij verschillende leasemaatschappijen online offertes aanvragen. Bedenk ook van te voren hoeveel kilometers je jaarlijks zal afleggen, want dit komt in het leasecontract en bepaalt mede het maandbedrag. Lees het contract en de voorwaarden goed door; deze kunnen erg verschillen per leasemaatschappij

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/