NLCSA.nl
Image default
Auto’s en Motoren

Waarom leasen een voordelige keus is

Voor veel mensen hoort het leasen van een auto bij de zakelijke sector en lijkt een lease auto uitsluitend weggelegd voor ondernemers, consultants en vertegenwoordigers. Maar wat velen niet weten is dat lease ook privé heel goed mogelijk is. Zowel in de zakelijke sector als privé biedt het hebben van een lease auto veel financieel gemak. Je kunt voor een lease auto kiezen omdat je de hoge kosten voor de aanschaf van een nieuwe auto niet zelf kunt of wilt betalen, maar je kunt er ook voor kiezen omdat je nooit meer voor onverwachte kosten komt te staan.

Hoeveel kost leasen je per maand

De kosten van een lease auto hangen uiteraard vooral af van welk merk en model auto je kiest. Toch is het niet altijd zo dat een duurdere auto ook een veel hogere lease prijs met zich mee brengt. Soms kan een leasemaatschappij een bepaald model auto tegen een voordeligere prijs groot inkopen, of ze hebben prijsafspraken met een bepaalde merkdealer gemaakt. Daardoor kan de lease prijs voor de ene auto gunstiger zijn dan voor een ander merk in een vergelijkbare klasse. Je kunt dit uiteraard bij je leasemaatschappij navragen, en als je graag een bepaald merk auto wilt, kan het zich lonen om verschillende leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken.

Lease prijs en fiscale bijtelling

De lease prijs wordt vooraf vastgesteld door de leasemaatschappij en is vastgelegd in het lease contract. Dit bedrag betaal je maandelijks voor het gebruik van de auto. Naast de lease prijs kun je nog te maken krijgen met de fiscale bijtelling. Dit houdt in dat je belasting betaalt over een deel van de waarde van de auto. De fiscale bijtelling wordt alleen berekend voor zakelijke lease rijders. Als je privé leaset dan geldt deze bijtelling niet

http://www.leaseautocentrale.nl/