NLCSA.nl
Image default
Gezondheid

Van ziekenfonds tot aanvullende tandartsverzekering

Er is in de loop van de jaren veel veranderd op het gebied van zorgverzekeringen. Wat ooit begon met beperkte ziekenfondsen is uitgegroeid tot een breed pakket zorgverzekeringen en aanvullende verzekeringen.

Om medische zorg en behandelingen toegankelijk te maken voor alle Nederlanders, ontstonden rond 1800 de eerste ziekenfondsen. Deze werden opgericht voor de lagere sociale klassen en minderbedeelden. Wie een mager loon had, kon zich tegen een inkomensafhankelijke premie bij het ziekenfonds aansluiten, maar om te worden toegelaten werden strenge voorwaarden gesteld. Zo was het voor onder meer chronisch zieken en bejaarden niet mogelijk om lid te worden. Honderd jaar later telde ons land desondanks ruim 540 ziekenfondsen, waar 10% van de vijf miljoen Nederlanders een zorgverzekering had afgesloten.

Filantropisch en zonder winstoogmerk

Een van de zorgverzekeringsmaatschappijen die in de negentiende eeuw als ziekenfonds begon, en nog altijd bestaat, is Eno zorgverzekeraar. Eno werd in 1860 opgericht onder de naam ‘Ziekenfonds voor den Arbeidenden Stand’ door notabelen uit de stad Deventer. Zij deden dit op basis van filantropische overwegingen, waarbij het uitgangspunt was om goede medische zorg beschikbaar te maken voor de lokale arbeidersklasse. Tegenwoordig is Eno een landelijk opererende zorgverzekeraar zonder winstoogmerk en met een zeer uitgebreid verzekeringenaanbod. Dit varieert van basiszorgverzekeringen tot tandartsverzekeringen

Verzekerd van de beste mondzorg

Goede mondzorg en tandheelkundige hulp zijn minstens zo belangrijk als goede medische zorg. De zorgvraag is echter persoonlijk en bij iedereen verschillend. Salland Zorgverzekeringen is de naam van het Eno-label dat staat voor de beste zorg in de regio. De tandartsverzekering van Salland Zorgverzekeringen biedt onder andere een vergoeding bij orthodontie voor gezinsleden tot achttien jaar en ook de behandel- en techniekkosten van de meest gebruikelijke tandheelkundige ingrepen zijn gedekt. Een tandartsverzekering afsluiten kan gewoon online.

http://www.salland.nl/