NLCSA.nl
Image default
Particuliere dienstverlening

Deskundig hypotheekadvies over een lineaire hypotheek in Utrecht

Wilt u een woning kopen in Utrecht? Dan is het verstandig om hypotheekadvies in te winnen bij een expert in de omgeving van Utrecht. Een expert kan u helpen bij het vinden van de voordeligste hypotheek voor uw situatie en u van advies op maat voorzien. Een van deze experts voor hypotheekadvies in regio Utrecht is Oscar Prent Assurantiën B.V. in Bilthoven. Deze adviseur begeleidt u in het aankoopproces en kan helpen bij papierwerk, het vinden van de juiste hypotheek en kan uitleggen welke hypotheken er zijn. Een van de mogelijkheden is de lineaire hypotheek.

Hoe werkt een lineaire hypotheek?

Wanneer u een hypotheek afsluit heeft u een bepaald bedrag wat u moet aflossen en een bijbehorende looptijd. Bij een lineaire hypotheek lost u maandelijks een vast deel van de schuld af. Bij een looptijd van dertig jaar komt dat neer op 1/360ste per maand. Daarbovenop betaalt u rente over het resterende schuldbedrag. Aan het begin heeft u nog niets afgelost en is de resterende schuld hoog, wat betekent dat u veel rente betaalt. Hoe meer u heeft afgelost, hoe lager de resterende schuld is en hoe lager de rente dus ook is. Bij een lineaire hypotheek bent u na de looptijd, in dit geval dertig jaar, volledig van de hypotheek af. Hypotheekadvies van een specialist nabij Utrecht helpt u met het maken van de juiste keuze.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het grootste voordeel van een lineaire hypotheek is dat u het bedrag vergeleken met een annuïteitenhypotheek snel aflost. Het bedrag voor de rente gaat per maand omlaag en dus bespaart u zo uiteindelijk kosten. Een lineaire hypotheek is dan ook voordeliger dan een annuïteitenhypotheek. Het grootste nadeel van de lineaire hypotheek is dat het maandbedrag aan het begin vrij hoog is. Omdat u gedurende deze maanden de meeste rente betaalt, liggen de lasten hoger en dat kan niet iedereen betalen. Uw adviseur kan u hier meer hypotheekadvies over geven in de buurt van Utrecht.

https://opabv.nl/