NLCSA.nl
Image default
Particuliere dienstverlening

Deze makelaar in Brasschaat heeft veel inzicht in de vastgoedmarkt

Een makelaar in Brasschaat, zoals Cum Laude, heeft een zeer brede kennis van de lokale markt en de ontwikkelingen hierbinnen. Als gevolg hiervan kunt u rekenen op de beste adviezen en een effectieve aanpak bij de verkoop of aankoop van een woning of stuk bouwgrond. Deze makelaar in Brasschaat is uiteraard ook tot in de puntjes op de hoogte van de algemene ontwikkelingen die de markt van immobiliën beïnvloeden. Welke factoren zijn precies van invloed op de algemene bewegingen binnen de vastgoedmarkt?

Het huidige rentepercentage

Bent u van plan om op de korte of de langere termijn een woning te kopen? Dan houdt u wellicht al een tijdje de hoogte van de rentestand in de gaten. Ligt het rentepercentage, oftewel de rentevoet, hoog? Dan heeft dit uiteraard een negatieve impact op de vastgoedmarkt. U als potentiële koper krijgt dan te maken met een lager budget. Andersom stimuleert een lage rentevoet de vastgoedmarkt juist wel. Een aantrekkelijk rentepercentage maakt het eenvoudiger om te lenen. Deze makelaar in Brasschaat kan u tot in detail informeren en adviseren over het juiste moment van een aankoop.

De algemene economische situatie

Uiteraard speelt niet alleen de rentestand, maar ook de algemene economische situatie een rol bij de aankoop en verkoop van immobiliën. Alhoewel dergelijke algemene trends het topsegment van de vastgoedmarkt aanzienlijk minder sterk beïnvloeden dan de lagere segmenten, kan het effect niet helemaal worden uitgewist. Daarentegen moet wel gesteld worden dat vastgoedprijzen over het algemeen vrij stabiel zijn. Het aankopen en verkopen van onroerend goed met de hulp van deze makelaar in Brasschaat kan daardoor een ongevaarlijke investering worden genoemd.

Door de overheid opgelegde regels

Tot slot kan deze makelaar in Brasschaat u tot in detail informeren over normen en wetgevingen die door de overheid zijn opgelegd. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan energienormen. Duurzaamheid wordt steeds meer een leidende factor. Het EPC (energieprestatiecertificaat) toont inzicht in de energiezuinigheid van een pand. Voldoet deze niet of misschien maar net aan de gestelde eisen? Dan heeft dit gevolgen voor de verkoopbaarheid van het onroerend goed.

https://www.cumlaude.be