NLCSA.nl
Image default
Banen en opleidingen

Geef je carrière een boost met loopbaanbegeleiding

Heb je het gevoel dat je carrière in een dip zit, overweeg dan eens loopbaanbegeleiding als optie om hier verandering in te brengen. Een loopbaancoach, al dan niet van een outplacementbureau, kan je helpen om te ontdekken wat je echt wilt en of je huidige baan nog wel bij je past of dat je beter iets anders kunt gaan doen. Soms is het noodzakelijk een andere keuze te maken. Dit is bijvoorbeeld het geval als je ontslagen wordt of als je je werk niet meer leuk vindt. Maar soms willen mensen gewoon iets anders. Een nieuwe weg inslaan omdat ze het leven te kort vinden om zich op slechts één loopbaan te richten. In al deze gevallen kan loopbaanbegeleiding je helpen.

Met loopbaanbegeleiding krijg je een steuntje in de rug

Als je ontslagen wordt of om een andere reden onvrijwillig je baan verliest, dan weet je soms niet wat je moet doen om je carrière weer vlot te trekken. Als je door de bomen het bos niet meer ziet dan kun je loopbaanbegeleiding inschakelen om je bij te staan. In een paar gesprekken kun je soms al een flink stuk verder komen. Door middel van een beroepskeuzetest of een andere psychologische test kan worden achterhaald waar je mogelijkheden liggen en wat je zelf echt leuk vindt. Vervolgens kun je stappen zetten om je nieuwe doel te bereiken. Als je weer goed gemotiveerd bent, gaat dit vaak gemakkelijker dan wanneer je in een neerwaartse spiraal zit. Als je jouw nieuwe uitdaging hebt gevonden kun je weer met volle energie aan het werk en dan is de missie van het outplacementbureau geslaagd.

Een ervaren begeleider vinden voor jouw volgende stap in jouw carrière

Heb je hulp nodig bij het doen van een volgende stap in jouw maatschappelijke loopbaan? Ga dan eens in gesprek met Carrièrepoort. Dit is een ervaren outplacementbureau voor loopbaanbegeleiding. Zij wijzen je een persoonlijke coach toe die samen met jou gaat inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Ook werkgevers kunnen Carrièrepoort inschakelen voor de begeleiding van een werknemer die outplacement wil. Op de website lees je alles over hun werkwijze en hier vind je ook de contactgegevens van dit outplacementbureau.