NLCSA.nl
Image default
Banen en opleidingen

Voor welke beroepsgroepen is Neuro Linguïstisch Programmeren van toegevoegde waarde?

Vraag je je ook wel eens af hoe het toch komt dat sommige managers van die geboren leiders lijken, terwijl anderen het maar niet lukt van een afdeling een echt team te maken? Vijftig jaar geleden vroeg men zich dat aan de Universiteit van Californië ook af. Wat maakt de een nu succesvol en de ander niet? Hun oplossing voor die laatste groep? Neuro Linguïstisch Programmeren, een methodiek om het communicatieproces op positieve manier te beïnvloeden.

Je eigen en andermans gedrag en communicatie analyseren

Neuro Linguïstisch Programmeren bestaat uit drie verschillende aspecten. Neuro staat voor de opname van ervaringen die via onze zintuigen binnenkomen. Linguïstisch staat voor de interne representaties die je hier vervolgens van maakt. Programmeren staat voor het feit dat onbewuste gedachte- en gedragspatronen kunnen worden omgebogen naar wenselijk gedrag, om zo specifieke doelstellingen te behalen. NLP, zoals de methode ook wel wordt genoemd, analyseert je eigen gedrag en communicatie, maar ook die van anderen. Je kunt hierin opleidingen, cursussen en trainingen volgen. Organisatieadviesbureau RaVisie geldt als een van de sterkste opleiders.

NLP opleidingen van dé expert op dit gebied

Wanneer je het Neuro Linguïstisch Programmeren onder de knie hebt, profiteer je van heel wat voordelen. Zo doe je vergaande inzichten wat betreft gedrag en gedachten op, leer je effectiever communiceren en lukt het je je vaardigheden optimaal te gebruiken. Bij de hierboven genoemde opleider staan kwaliteit en persoonlijke begeleiding tijdens alle cursussen centraal. De lessen zijn dusdanig opgezet dat je snel en eenvoudig leert. Ook bestaat er voldoende gelegenheid om de technieken te oefenen en verbeteren.

Beroepsgroepen

Neuro Linguïstisch Programmeren is nuttig voor tal van beroepsgroepen waar communicatie centraal staat. Of je nu coach, trainer, manager, docent, therapeut, verkoper of een ander soort professional bent, NLP helpt je het meeste uit jezelf te halen. RaVisie biedt de erkende opleidingen NLP Practitioner en NLP Master Practitioner, die onder licentie van Richard Bandler, de medegrondlegger van de methodiek staan.

https://ravisie.nl/