NLCSA.nl
Image default
Bedrijven

Mogelijkheden met riet

Rietenstoelen worden vaak gebruikt als buitenstoelen. Tegenwoordig worden veel stoelen gewoven met verschillende materialen. Zo worden er veel lounge banken gemaakt voor in de tuin, deze worden gewoven van plastic. De kwaliteit van het weven en van de kunststof zijn verantwoordelijk voor de algemene kwaliteit. Hoe steviger is vaak hoe beter. Ook is het belangrijk dat deze niet te diep zitten. Zo worden rugklachten voorkomen en is men verzekerd van een comfortabele bank of stoel waar heel de dag opgezeten kan worden.

Riet wordt niet alleen voor meubilair gebruikt, ook wordt het nog steeds toegepast als dakbedekking. Deze oude traditie wordt uitgevoerd door echte vakmensen. Zij zorgen er dan ook voor dat deze daken mooi en goed blijven. Een rieten dak verkleurd door zon en weersomstandigheden, dit zorgt voor een authentieke en oude uitstraling. Dit heeft veel effect op schuren, maar ook op nieuwbouwhuizen. Rieten daken zijn steeds meer in trek, men kan zo een nieuw huis landelijk maken. Want naast daken is het mogelijk om het gehele interieur zo te maken dat het lijkt of men zich bevindt op het land. Anderen kiezen voor een andere weg, zij vinden het contrast tussen oud en nieuw zeer mooi en speciaal. De daken van riet worden dan gecombineerd met een strak en modern interieur.

Doordat rietendaken in trek zijn is het voor rietdekkers een stuk drukker geworden. Dit is voor hen niet erg, zij voeren het werk graag uit en zijn trots op hun ambacht. Doordat de bewoner van nog te bouwen huis graag een rieten dak wilt wordt er een rietdekker gezocht. De aannemer gaat dan op zoek naar een geschikte partij. Als deze is gevonden worden de mogelijkheden besproken. Als dit rond is wordt er een offerte opgesteld, waarna er vervolgens een rieten dak wordt aangelegd, vervolgens zal de rietdekker elk jaar terugkomen om het dak te controleren.

http://www.rietwerk.nl/