NLCSA.nl
Image default
Bedrijven

Verbeter je nachtrust in de zomer

De zomer komt er weer aan. Dit brengt naast al die vele voordelen ook een aantal nadelen met zich mee. Na een warme dag in de zon te hebben gelegen op het strand wil je uiteindelijk toch gaan slapen. Het enige probleem is dat het verschrikkelijk warm is op je slaapkamer met als gevolg een slechte nachtrust. In dit artikel vind je een aantal tips om de nachtrust te verbeteren op een warme zomernacht.

 

Probeer ergens anders te slapen. Vaak is het op de begane grond van een huis minder warm, warme lucht stijgt, mindere isolatie etc. Zoek dus vooral de begane grond op om verder te slapen, de bank kan een optie zijn. Een andere optie is om de buitenlucht op te zoeken. Om dit te kunnen moet er wel een comfortabele tuin/terras aanwezig zijn waar je veilig kan slapen. Neem voor de zekerheid wel een deken mee want het weer kan ineens omslaan.

 

Wanneer je niet de buitenlucht kan of wil opzoeken zal je toch in de slaapkamer moeten blijven. Om te kunnen slapen moet de slaapkamer niet te heet zijn wanneer je deze opzoekt. Om dit te kunnen bereiken zal je overdag de ramen al wagenwijd open moeten zetten. Dit zorgt ervoor dat de luchttoevoer goed is en de kamer uiteindelijk zal afkoelen.

 

Wanneer de kamer nog steeds te heet is wanneer je wilt gaan slapen is het tijd voor een geheime troef. Dit is de ventilator. Deze zorgt voor koude lucht door heel de kamer. Je zal de ventilator wel na een tijd uit moeten zetten, vanwege het energieverbruik. Ook kan je verkouden worden doordat de koude lucht de hele nacht door zal blijven gaan.

 

Het enige probleem is dat de open ramen het grootste problemen met zich mee brengen. Dit probleem is namelijk de mug. Het zal lastig slapen worden met een mug in de kamer. Om dit op te lossen kan je een klamboe kopen. Deze houdt de muggen tegen terwijl jij rustig kan slapen in de verkoelende kamer.

 

https://shopvoorgezondheid.nl