NLCSA.nl
Image default
Financieel

Heb jij al gebruik gemaakt van de belastingtelefoon?

Heb jij al eens gebruik gemaakt van de belastingtelefoon? De belastingtelefoon is een hulpdienst van de belastingdienst waar je terecht kunt met vragen die te maken hebben met bijvoorbeeld zorgtoeslag, huurtoeslag, inkomstenbelasting, kinderopgangtoeslag, omzetbelasting, loonheffingen en nog veel meer.

De belastingtelefoon, voor al je vragen over het aanvragen en aangeven van de belasting

In Nederland gelden wetten en ben je verplicht over je inkomen belasting te betalen. Daarnaast is het mogelijk om allerlei toeslagen te ontvangen. De meest bekende toeslagen zijn zorgtoeslag en huurtoeslag. Voor veel mensen is het niet altijd duidelijk hoe je deze toeslagen aan kunt vragen. Ook de inkomstenbelasting blijft voor veel mensen ingewikkeld. Wat moet je wel en wat moet je nou niet meerekenen? De belastingtelefoon is beschikbaar gesteld door de belastingdienst zodat mensen met vragen over het aanvragen of aangeven van de belasting hier terecht kunnen. Een team van ervaren mensen staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Houdt er wel rekening mee dat de belastingdienst is opgezet om vragen te beantwoorden. De medewerkers kunnen geen advies geven over persoonlijke situaties. Hiervoor zul je een belastingadvizeur moeten inschakelen. 

Wat is het telefoonnummer van de belastingtelefoon? 

Ben je op zoek naar het telefoonnummer van de belastingtelefoon? De belastingtelefoon is van maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0800 – 0543. Op vrijdag staan ze voor je klaar van 8:00 tot 17:00. Het bellen met de belastingtelefoon is gratis. Uiteraard betaal je wel de kosten voor het bellen met je eigen telefoon. Het kan voorkomen dat de medewerker die je aan de telefoon krijgt niet direct antwoord heeft op je vraag. In dit geval wordt je zo snel mogelijk weer terug gebeld.

http://belastingtelefoon.info/