NLCSA.nl
Image default
Banen en opleidingen

Agressietraining in de zorg

Wanneer u in de gezondheidszorg zit kunt u te maken krijgen met agressie. In eerste instantie lijkt dat geen logische conclusie: verzorgenden zouden daar toch niet meer geconfronteerd moeten worden? Maar in bepaalde takken van de zorgsector is het heel voor de hand liggend dat er wel eens agressieve patiënten zijn. u kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de psychiatrische gezondheidszorg. Voor medewerkers uit die sector is een agressietraining in de zorg helemaal geen gek idee: je moet dan weten hoe je met dat fenomeen om moet gaan. De laatste tijd is echter steeds vaker in het nieuws dat ook andersoortige zorgverleners te kampen hebben met agressieve taferelen: mensen die op een ambulance werken zijn de afgelopen maanden veel in het nieuws geweest. Met een agressietraining zorg je ervoor dat je voorbereid bent op dit soort situaties, en dat je weet wat je precies moet doen.

Agressietraining: zorg minder

Eigenlijk kun je wel stellen dat wanneer je een agressietraining in de zorg volgt, je gewoon een zorg minder hebt. Je angst voor een voorval wordt minder als je weet wat je het beste kan doen mocht het gebeuren: je staat steviger in je schoenen en kan weer rustig doorgaan met je werk en je leven. Ook als je je niet druk maakt om de mogelijkheid dat je zoiets kan overkomen is het van belang dat je een agressietraining voor de zorg volgt: het is voor personeelslid en voor de patiënt of aanvaller voordelig. Je wordt opgeleid om op de meest passende en veilige manier om te gaan met een eventuele aanval.

Opgeven voor een training in de zorg

Als een agressietraining zorg je een goed idee lijkt: kaart het aan bij je leidinggevende. In veel organisaties is er ruimte voor dit soort ondersteuning en kun je je inschrijven. Voor meer agressietrainingen kunt u onze website bezoeken.

Meer info : bezoek dan de website