NLCSA.nl
Image default
Groothandel

Ga je zelf vuurwerk bestellen of naar de Erasmusbrug in Rotterdam?

Het is een welbekende traditie om op Oudejaarsdag zelf vuurwerk af te steken. Als je in Rotterdam of Krimpen aan den IJssel woont, kun je het beste je vuurwerk bestellen bij Grootvuurwerk. Deze vuurwerkgroothandel verkoopt allerlei soorten vuurwerk in hun winkel. Maar wist je dat er verschillende soorten vuurwerk zijn die particulieren niet mogen gebruiken? In Nederland is hier een strikt beleid voor, waardoor sommige mensen besluiten om vuurwerk over de grens te bestellen. Dit is echter niet legaal. Kies er daarom voor om vuurwerk te bestellen bij Grootvuurwerk, vlak bij Krimpen aan den IJssel en Rotterdam. Zo weet je zeker dat je vuurwerk afsteekt dat veilig en goedgekeurd is.

Je kunt er ook voor kiezen naar de Erasmusbrug te gaan

Ben jij een groot fan van vuurwerk? Bij Grootvuurwerk, op rijafstand van Krimpen aan den IJssel en Rotterdam, kun je allerlei soorten vuurwerk bestellen om zelf af te steken. Maar om nóg meer te genieten van prachtig vuurwerk, kun je tijdens de jaarwisseling ook naar de Erasmusbrug in Rotterdam gaan. Hier vindt ieder jaar een groot feest plaats met een spektakel van een vuurwerkshow. Je zult hier je ogen uitkijken. Professionals steken hier vuurwerk af uit categorie 3 en 4, wat voor de gewone consument verboden is om af te steken.

Waarom we maar één dag per jaar vuurwerk afsteken

Door veel vuurwerk tegelijk af te steken, wordt de kwaliteit van de lucht een korte periode na de jaarwisseling slecht. Grote hoeveelheden vuurwerk zijn mooi en feestelijk, maar zorgt in grote steden tot smogvorming tijdens de nacht. Het ene jaar verdwijnt de vervuiling sneller dan het andere. Dit hangt sterk af van de windsnelheid en eventuele regen. Mensen met luchtwegaandoeningen zoals astma, worden geadviseerd om eventjes binnen te blijven. Vanwege deze verslechterde luchtkwaliteit is vuurwerk afsteken maar een keer per jaar toegestaan. Geniet er daarom op Oudejaarsdag extra veel van door óf zelf vuurwerk te bestellen óf van de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug te genieten.