NLCSA.nl
Image default
Groothandel

Een schuimblusser kopen om een grote brand te voorkomen

Je schuimblusser kopen kan op verschillende locaties, natuurlijk ook online bij een specialist zoals Veiligheid Centraal. Als je de blusser besteld hebt, wordt deze bij je bedrijf bezorgd. Naast een schuimblusser kun je ook nog andere blusmiddelen gebruiken. Blusmiddelen werken complementair: ze vullen elkaar aan. Zo begint het bijvoorbeeld bij een rookindicatie van de rookmelder, waarna je de blusser pakt, het brandje lokaliseert en dooft. Behalve een schuimblusser kopen, kun je ook een brandslanghaspel of spray- of poederblusser kopen, die je helpt bij het blussen van verschillende soorten brandjes. Een schuimblusser kan niet voor alle brandjes worden gebruikt.

Schuimblusser: hoe werkt dat?

De schuimblusser heeft een unieke werking: deze vormt een hechte laag schuim als een tapijt of deken. Als je kampt met een vet of oliebrand dan is een schuimblusser niet geschikt, maar voor de meeste andere brandjes is deze blusser deaal. Op het blusmiddel staat altijd aangegeven met bepaalde symbolen en letter codes (A, B en C) waarvoor het kan worden gebruikt. Het fraaie van de schuimblusser is dat de ontstane schuimlaag het vuur verstik. Omdat er geen zuurstof meer bij de vlammen kan komen, zal het vuur uitdoven. Bij deze specialist kunnen ze je voorzien van de nodige informatie bij het kopen van een schuimblusser.

Je bestelt je schuimblusser online

Een schuimblusser kopen doe je online. Kies bijvoorbeeld voor de schuimblussers van Veiligheid Centraal. Nadat je bestelling geplaatst is, wordt de blusser binnen enkele dagen op kantoor bij jou afgeleverd, waarna hij direct geïnstalleerd kan worden. Dit installeren kun je helemaal zelf doen, maar je kunt het ook voor je laten doen. Met een schuimblusser in huis kun je verschillende type branden de baas. Bovendien kun je het vuur blussen voor het de kans heeft op grote schaal om zich heen te grijpen en veel schade aan te richten. Let op je eigen veiligheid: soms moet je het aan de brandweer overlaten.

https://www.veiligheidcentraal.nl/