NLCSA.nl
Image default
Industrie

De bijzondere eigenschappen van acrylaat

Wist je dat acrylaat helderder is dan glas? En ook nog eens 25 keer lichter in gewicht? Daarom wordt acrylaat steeds vaker toegepast als beglazing. Bovendien is het materiaal bijzonder slagvast. Want mocht acrylaat toch breken, dan zullen er geen glasscherven rondvliegen. Je zult begrijpen dat acrylaat dus uitstekend geschikt is voor balkonafscheidingen, balustrades en beveiliging langs trappen. Het is en prachtig materiaal dat ook minder gevoelig is voor krassen. Vaak wordt acrylaat ook gebruikt voor veiligheidsbeglazing. Zoals beglazing voor loketten bijvoorbeeld of voor het beschermen van kunst. Acrylaatkappen komen dan ook veel voor bij de beveiliging van kostbare voorwerpen.

Uitstekend weersbestendig

Acrylaat is bestand tegen werkelijk alle weersomstandigheden. Vrieskou, hete zomers, herfstregens; het laat acryl werkelijk koud! Daarom worden gevels vaak bekleed met acrylaat. Maar ook bij gevelbelettering is acrylaat een favoriet materiaal. Grote, bekende companies in Nederland maken zich bekend met gevelnamen in acrylaat. Deze eigenschap zorgt er ook voor dat wegborden en allerlei andere toepassingen die aan de buitenlucht worden blootgesteld, zijn vervaardigd van dit kunststof materiaal. Acrylaat is er in talloze kleuren, zo’n 100 verschillende kleurschakeringen zijn standaard verkrijgbaar. Ook zijn er uitvoeringen voorzien van een print en dan zijn er nog de smoke en opaal tinten.

Makkelijk verwerkbaar

Nog zo’n voordeel van acrylaat ten opzichte van glas is de eenvoudige bewerkbaarheid. Acrylaat is makkelijk te vormen door middel van een hittebron. Daarnaast kan acrylaat worden gezaagd, er kan in worden geboord en het is eenvoudig te voorzien van een tekst of afbeelding. Dit kan door middel van graveren of door het te laten bedrukken. Omdat acrylaat daarnaast een mooi product is, wordt het vaak gebruikt bij awards. Maar ook in onze inrichtingen komt acrylaat vaak voor. Al met al is acrylaat een prachtig materiaalsoort dat een mooie glans heeft en een exclusieve uitstraling.