NLCSA.nl
Image default
Industrie

Voorkom blootstelling aan chroom-6 en dieselmotoremissie

De Inspectie SZW heeft een lijst opgesteld van carcinogene stoffen die voor bedrijven een hoge prioriteit hebben om te laten verwijderen. Deze stoffen zijn namelijk erg schadelijk voor de gezondheid van iedereen die eraan wordt blootgesteld. Een paar van de stoffen die op deze lijst staan, zijn chroom-6 en dieselmotoremissie. Dieselmotoremissie staan ook wel bekend als de uitlaatgassen van dieselmotoren en bevat een mengsel van gassen, dampen en vaste deeltjes. Hiervan is een deel toxisch en kankerverwekkend. Chroom-6 is de andere stof die gevaarlijk is en die u zo snel mogelijk moet saneren. Deze stof kan beschadigingen van het DNA veroorzaken en in het ergste geval leiden tot kanker. Het is daarom belangrijk om de stoffen van de CMR-lijst te laten verwijderen door professionals.

Laat de reiniging van deze stoffen over aan de specialist

Wanneer u een vermoeden heeft dat u binnen uw bedrijf last heeft van chroom-6 of dieselmotoremissie is het van belang om deze zo snel mogelijk te laten saneren. Hier kunt u het best een specialist voor inschakelen. Gom Specialistische Reiniging is zo’n specialist met jarenlange ervaring met het saneren van carcinogene stoffen, zoals chroom-6. Hun specialisten volgen een specifiek protocol voor het secuur reinigen van het oppervlakte. Dit doen ze met speciale, beschermende kleding. Hun experts zorgen ervoor dat het saneren van chroom-6 en dieselmotoremissie vakkundig plaatsvindt.

Neem contact met hen op voor deskundig advies

Het saneren van chroom-6 en dieselmotoremissie is niet alles wat ze bij dit bedrijf doen. Zij zorgen er namelijk ook voor dat bedrijven en hun medewerkers optimaal voorbereid zijn en weten wat ze moeten doen wanneer ze te maken hebben met dit soort stoffen. Wanneer u wilt dat uw medewerkers goed geïnformeerd worden, kunt u eenvoudig een afspraak inplannen via het contactformulier op hun website. Daar vindt u ook veel meer informatie over de gevolgen van het blootstellen aan chroom-6, dieselmotoremissie en andere carcinogene stoffen.