NLCSA.nl
Image default
Industrie

Kunststof spuitgieten is perfect voor volumineus maatwerk

Wilt u als afnemer een groot aantal kunststof producten met een specifieke vorm produceren, dan is kunststof spuitgieten een aanbevolen methode. Deze productiemethode berust op thermoplasten, die onder druk en bij een hoge temperatuur zich kunnen vormen naar het ontwerp in een matrijs. Het spuitgieten kent eveneens grote voordelen voor de afnemer, zeker wanneer we kijken naar een grote afname. Hoe meer u als afnemer wilt produceren met deze techniek, hoe lager de marge en hoe voordeliger u uit bent. Wat mag u verwachten bij deze productiemethode?

De kunst van het kunststof spuitgieten

Spuitgieten is een geavanceerde techniek, die vrijwel volledig automatisch wordt uitgevoerd. Als afnemer heeft u een grote vrijheid in het ontwerp van uw product, aangezien de techniek van het plastische materiaal zich eenvoudig kan vormen. Bij het opwarmen van kunststof elementen als ABS of polystyreen wordt dit element plastisch, zodat het in de matrijs kan worden gebracht. Hier zal het geheel uitzetten en stollen langs de zijkanten, waardoor de vorm eenvoudig wordt ontwikkeld. In dit geheel kan een robot worden gebruikt, om te garanderen dat er geen afwijkingen in het concept en de uitvoering te vinden zijn. Nadien kunt u het eindproduct nog bewerken door natlakken of printen.

Een voordelige en geavanceerde methode

Het kunststof spuitgieten is een gespecialiseerde techniek, maar toch heeft u veel zekerheden in de realisatie van het gewenste ontwerp. Kunststof is een licht materiaal, maar na de productie zal het desondanks stevig en solide aanvoelen. De vorm van het element ontwerpt u helemaal zelf en de productie verloopt vervolgens volautomatisch. Matrijzen vormen de spil binnen dit concept, want deze bepalen de uiteindelijke vorm van het product. Enige afwijkingen in de matrijs zullen direct gevolgen hebben voor het kunststof element. Bij Naber Plastics heeft u zelf de hand in het ontwerp en de uitvoering. Wilt u in grote volumes afnemen? Kies dan voor kunststof spuitgieten.

https://naberplastics.com