NLCSA.nl
Image default
Industrie

Waarom wordt een groefkogellager zo vaak gebruikt?

Bij de productie van apparaten, voertuigen en andere gebruiksvoorwerpen wordt vaak gebruikgemaakt van een groefkogellager. Dit is niet vreemd, want deze is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Zo wordt de groefkogellager gebruikt bij wiel-aangedreven voertuigen zoals auto’s en fietsen. Door een lager tussen de as te plaatsen wordt snelle slijtage van de as voorkomen. De wrijving van het wiel wordt deels door de kogellager opgevangen, waardoor de druk op de as – ook bij hoge snelheden – aanzienlijk wordt verminderd. Groefkogellagers zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en verschillende maten waardoor ze voor uiteenlopende toepassingen kunnen worden ingezet.

Kogellagers in diverse apparaten

Als producent van bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten weet u natuurlijk dat ook hiervoor groefkogellagers kunnen worden gebruikt. De as van een motor in een mixer, wasmachine of compacte oven moet immers ook worden beschermd tegen vroegtijdige slijtage. Er zijn bijvoorbeeld speciale oven kogellagers op de markt, die ook bestand zijn tegen hoge temperaturen. En er zijn energiebesparende groefkogellagers die niet alleen de as beschermen en het apparaat soepel laten lopen, maar die er ook nog eens voor zorgen dat het desbetreffende apparaat energiezuinig is. Dit is iets wat vandaag de dag erg belangrijk is omdat energie steeds duurder wordt. Wilt u een apparaat produceren dat topprestaties levert, dan is de keuze van de juiste lagers erg belangrijk.

Online kogellagers bestellen

Het is erg handig dat u nu uw kogellagers gewoon online kunt bestellen. Hiervoor kunt u onder andere terecht bij Bernard Sanders Aandrijftechniek. Zij hebben een website met handige webshop waar u met een paar muisklikken uw aankopen doet. U kunt hier diverse soorten groefkogellager bestellen, afhankelijk van de toepassing waarvoor u deze nodig heeft. U kunt ook terecht in één van de winkels van Bernard Sanders Aandrijftechniek, gevestigd in Bleiswijk, Wateringen en Den Haag. Op de website vindt u ook een handig contactformulier voor het stellen van al uw vragen.

https://www.bernardsanders.com/