NLCSA.nl
Image default
Muziek

Overal naar je favoriete muziek luisteren

Het is tegenwoordig lekker makkelijk om naar muziek te kunnen luisteren. Overal kun je terecht via je browser. Zo kun je naar stations luisteren via het internet die je eigenlijk nog nooit gehoord hebt. Ook kun je gewoon luisteren naar radio zenders in het buitenland. Zo zou je gewoon naar einslive webradio kunnen luisteren. Een Duits radiostation dat normaal alleen maar te beluisteren is via de radio, maar aangezien je in Nederland woont is dat niet mogelijk. Gelukkig is dat met de komst van het internet wel verandert. Je kunt nu gewoonweg alles luisteren waar je zin in hebt.

Online radio luisteren is net zo gewoon geworden als naar radio luisteren in de auto. Helaas is het in de auto nog niet mogelijk om naar radio stations te luisteren die alleen online te verkrijgen zijn. Dit betekent dat je dus alleen naar de stations kan luisteren die op de frequenties komen op de FM-frequenties.

Het is zelfs ook mogelijk om via het internet te luisteren naar specifieke radio’s die gepersonifieerd zijn. Hierbij moet je denken aan een radio die naar je luister gedrag kijkt en vervolgens een afspeellijst creëert op jouw smaak. Zo kun je bepaalde nummer afspelen en aangeven of je ze leuk vindt of niet zo leuk. Vervolgens wordt er gekeken welke nummer er een beetje op lijken en worden die samengevoegd in een afspeellijst. Vervolgens kun je de hele dag door naar een persoonlijk radio station luisteren.

Daarnaast zijn er ook nog internet applicaties te vinden waar je naar specifieke genres de hele dag door kan luisteren. Zo is er voor iedereen wel wat te vinden op het internet. Waar we het vroeger moesten doen met wat er beschikbaar was is het aanbod nu een stuk uitgebreider en zit je niet meer vast aan de Nederlandse radio stations.

http://www.radioguide.fm