NLCSA.nl
Image default
Bedrijven

Heftruck certificaat vaak niet geldig

Een moeilijk heftruck certificaat kan soms ook overkomen als iets dat voor altijd geldig is. Helaas is dit in de praktijk niet zo en moet er elke 5 jaar weer iets weer worden opgehaald. Je moet de gehele cursus voor de heftruck certificaat opnieuw doen. Dit wordt vaak niet gezien als iets dat lastiger is. Je moet ook begrijpen dat het voor veel mensen ook nodig is om dit te realiseren. Verwacht daarom ook dat de mensen zich niet gaan houden aan de zaken binnen ons gebied. Het is veel eenvoudiger om te rijden met een papiertje dat al verlopen is. Je krijgt namelijk eerst een waarschuwing voordat je uit functie wordt gezet.

Weinig controles

De gemeente houdt zich niet zo bezig met het controleren van de functies. Ze verwachten ook dat er meer mensen zijn die met ons willen samenwerken. Ook op een dag kunnen wij ons ook beter gedragen. Vandaag worden we gezien als de personen die dit niet handhaven. Het is niet onze taak om te vragen of de personen die met ons werken zich kunnen vinden in het opnieuw halen van het heftruck certificaat. Heb jij wel de moeite genomen om meer te laten gebeuren. De gemeente moet gewoon meer controles uitvoeren voor het natrekken van de geldigheid van het heftruck certificaat.

Mogelijkheden voor controle

De controles zijn zo schaars dat het dus zomaar kan zijn dat jij al tien jaar met hetzelfde heftruck certificaat aan de slag bent. Dit is echt wel iets dat beter moet. De gemeente vindt dat zij niet genoeg mensen in huis hebben om strak te blijven controleren. Dan wordt het inderdaad lastig om het te realiseren. We verwachten wel dat de controles zich op deze manier kunnen voordoen. de organisaties krijgen namelijk geen boete voor het niet checken. Het is misschien een goed idee om dit wel te laten checken.