NLCSA.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Heb jij de perfecte meisjesnaam al gevonden?

Veel aankomende ouders vinden het moeilijk om een geschikte meisjesnaam uit te kiezen voor hun komende dochter. Een naam is natuurlijk ook niet niks. Je moet er tenslotte je hele leven naar luisteren. Het is dan ook belangrijk om goed te overwegen welke meisjesnaam je straks aan je dochter gaat geven. Er zijn diverse aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de perfecte meisjesnaam. Past de naam bijvoorbeeld wel bij de achternaam? Wanneer je de naam afkort, krijg je dan geen rare initialen? Vind je het erg als er veel scheldwoorden van de naam gemaakt kunnen worden? Dit kan namelijk erg vervelend zijn voor je dochter omdat hij/zij hier in de toekomst mee gepest kan worden. Ook kleinerende meisjesnamen kunnen dit effect hebben. Verder is het ook belangrijk om na te denken over de verschillende soorten meisjesnamen. Zo heb je de populaire meisjesnamen die je overal hoort. Bij een populaire meisjesnaam weet je dat veel mensen de naam mooi vinden (anders was het geen populaire meisjesnaam geweest) maar de kans dat er straks nog een meisje in de klas zit met dezelfde naam is dan erg groot. Je kunt ook kiezen voor een internationale meisjesnaam die ook in het Engels goed klinkt en veel gebruikt wordt. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Amy. Houdt je niet van internationale namen? Kies dan een oer Hollandse naam. Op de website Meisjesnamen.eu staan allerlei tips die je kunt gebruiken voor het kiezen naar een meisjesnaam die past bij je dochter. Hier vind je onder andere een top 100 van meisjesnamen uit 2013 en 2014 maar je kunt ook kijken tussen de meisjesnamen die beginnen met een bepaalde letter van het alfabet.

Populaire meisjesnamen

Wanneer je op zoek bent naar populaire meisjesnamen dan kun je het beste naar de top 100 kijken van vorig jaar. Deze is te vinden op de website meisjesnamen.eu. Hier vind je een overzicht met alle populaire meisjesnamen van 2013 en 2014. In 2014 werden er ongeveer 85.000 meisjes geboren. De meisjesnamen die het meest werden gekozen waren Sophie, Emma en Julia. Het valt op dat deze meisjesnamen al jaren in de top 10 zijn terug te vinden. Slechts 2 keer sinds 2008 kwam er een andere meisjesnaam voor in de top 3, namelijk Lieke en Tess. Wat ook opvalt aan de meest populaire meisjesnamen is dat het bijna allemaal korte namen zijn. Hieronder vind je de top 10 meest gekozen meisjesnamen van 2014:
1. Sophie | 836 keer gekozen in 2014
2. Emma | 728 keer gekozen in 2014
3. Julia | 676 keer gekozen in 2014
4. Mila | 609 keer gekozen in 2014
5. Tess | 591 keer gekozen in 2014
6. Isa | 583 keer gekozen in 2014
7. Zoë | 576 keer gekozen in 2014
8. Anna | 575 keer gekozen in 2014
9. Eva | 570 keer gekozen in 2014
10. Sara | 570 keer gekozen in 2014
Wanneer je dus op zoek bent naar een populaire naam dan zul je waarschijnlijk op een korte meisjesnaam uitkomen. Wil je liever een naam die juist niet vaak voorkomt? Kijk dan vooraf goed hoevaak een bepaalde naam is geregistreerd in de afgelopen jaren. Ook kun je er voor kiezen om zelf een naam te bedenken. Houdt hier wel rekening mee dat de meisjesnaam wel goed uitspreekbaar is en dat mensen geen moeite hebben met het schrijven van de naam. Hier kan je dochter later veel last van krijgen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Succes met kiezen van de perfecte naam voor je dochter!

http://meisjesnamen.eu/