NLCSA.nl
Image default
Hobby en vrije tijd

Inspiratie voor je 3d pen

Ik heb sinds een tijdje een 3d pen. Ik had gehoord dat het het beste is makkelijk te beginnen. Bijvoorbeeld met het overtrekken van kleurplaten of speciale stencils die je op internet kunt vinden zoals hier bij 3dpenstunter. In het begin vond ik het best lastig. Ik had vooral moeite met strakke lijnen en mooie bochtjes. Maar het duurde niet lang of ik had het onder de knie. Vervolgens maakte ik een bril; een model dat je in onderdelen maakt en later aan elkaar zet. Toen een fiets en hierna mijn eerste poppetje. Ik haalde de voorbeelden af van internet.

Nieuwe ideeën

Volgens mij maakt iedereen dezelfde modellen: de Eiffeltoren, een poppetje e.d. Ik was toe aan iets nieuws, iets origineels. Maar het lukte me gewoon niet zelf iets te verzinnen. Tot ik het idee kreeg eens op YouTube te gaan kijken. Dat bleek een goed idee, want ik zag echt de leukste modellen langs komen op de filmpjes. En wat ook handig is; je ziet direct hóe ze de modellen hebben gemaakt met een instructie erbij. Zo leerde ik kadootjes maken die ik straks in de kerstboom kan hangen en heb ik een kroon gemaakt, gewoon voor de lol.

Schrijven met de 3d pen

Ik had er niet eens bij stil gestaan, maar naast 3d modellen maken kan je ook prima schrijven met de pen. Je kunt hierbij alle kleuren gebruiken. Zelf heb ik een gedicht gemaakt met grote letters en die hangt nu boven mijn bed. Mijn moeder vroeg of ik ook voor haar een gedicht wil schrijven met de 3d pen. Een kort gedichtje dat ze in de hal wil hangen. Dus met grote letters en ze wilde het in zwart. Het is heel mooi geworden en sindsdien word ik regelmatig gevraagd ook voor anderen een tekst te schrijven met de 3d pen.