NLCSA.nl
Image default
Groothandel

Bouwmaterialen

Ik werk bij een bouwmarkt en ons assortiment is enorm. Ik vind het dan ook best pittig om alles bij te houden wat wij allemaal in onze schappen hebben liggen. Al werken we meestal een tijdje op een bepaalde afdeling (bijvoorbeeld sanitair of verf), er wordt toch van ons verwacht dat we weten wat we allemaal verkopen. Maar ik vind het wel leuk om zoveel mogelijk te weten over onze artikelen. Ik verdiep me ook regelmatig in de nieuwe producten die we verkopen. Maar om alles waar onze klanten naar vragen in huis te hebben is te veel gevraagd. Soms moet je “nee” verkopen helaas.

Wat zijn acrylaat platen

Onlangs kwam er een klant bij mij informeren of wij een acrylaat plaat verkochten. Ik wist zeker dat dat niet het geval was, maar omdat ik dacht dat er misschien een alternatief kon zijn die wel bij ons in huis was, vroeg ik wat hij ermee wilde gaan doen. Hij wilde een glasplaat in zijn aquarium vervangen, deze was gebroken. Omdat ik weliswaar weet wat acrylaat is en me dus wel wat voor kan stellen bij platen van acrylaat, was ik nieuwsgierig geraakt naar de toepassingen en mogelijkheden en dus kroop is ’s avonds achter mijn pc om meer informatie erover te vinden.

Prima alternatief voor glas

Al snel begreep ik dat men acrylaat platen vaak gebruikt in plaats van glas. Het blijkt dat acrylaat vele malen sterker is dan glas en dat het materiaal ook veel lichter is dan glas. Dat verbaasde me wel, ik wist niet dat deze kunststof zo hard was. Verder las ik dat acrylaat ook optisch helderder was dan glas. Het voordeel ten opzichte van glas is ook dat acrylaat veel makkelijker te bewerken is. Het is eenvoudig te vervormen, te zagen, verlijmen, bedrukken enzovoorts. Ik denk dat we deze platen toch wel moeten opnemen in ons assortiment Acrylaat.