Frietjes in de vriezer zoals je nog nooit hebt gegeten! Gegooid in een plakkerige, pittige honingglazuur, zijn deze het perfecte voorbeeld van die zeer specifieke en geliefde textuur: krokant, drassig. Dit recept is gebaseerd op een soortgelijk gerecht dat vaak voorkomt in veel Indiase Chinese restaurants, bekend als honing-chili-aardappelen. Gebruik crinkle-cut frietjes, wafel frietjes, tater tots, of zelfs frietjes van je favoriete afhaalrestaurant als je dat wilt. Zorg er wel voor dat je de frietjes in de oven even doorwarmt voordat je ze in de saus gooit. Als je wat deugdzaamheid wilt behouden, serveer deze dan met gestoomde witte rijst en gestoomde groene groenten zoals broccoli, Chinese broccoli of paksoi. ingrediënten
VoorbereidingStap 1Bak de frietjes in een oven of airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking; bestrooi licht met zout en houd warm. Stap 2Scheid ondertussen de donkergroene toppen van de lente-uitjes. Snijd in dunne plakjes en zet apart. Snijd de resterende witte en lichtgroene delen in dunne plakjes en leg apart. Stap 3Roer maizena in ¼ kopje water in een kleine kom om op te lossen. Voeg honing, verse knoflook, Sriracha, sojasaus, ketchup en 1 eetl. Diamond Crystal of 1¾ theelepel. koosjer zout en roer om te combineren; saus apart zetten. Stap 4Verhit olie in een grote gietijzeren koekenpan of koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Kook paprika, ui, knoflook en gereserveerde lente-uitjes witte en lichtgroene delen, vaak roerend, tot de groenten licht blaren hebben en net zacht beginnen te worden, ongeveer 3 minuten. Stap 5Roer de gereserveerde saus goed door (voor het geval er maizena op de bodem is gaan zitten) en giet over de groenten. Kook, al roerend, tot de saus dik en glanzend is, ongeveer 1 minuut. Haal van het vuur, voeg warme frietjes toe en roer tot ze goed bedekt zijn met saus. Stap 6Breng geglazuurde friet over naar een schaal of ondiepe kom. Top met sesamzaadjes en gereserveerde lente-uitjes. |