NLCSA.nl
Image default
Gezondheid

Zadelkrukken kopen? Tabouret Benelux uw zadelkruk specialist!

Zadelkruk of tabouret?

In zowel Nederland als België is de kruk een zeer populair zitmeubel. Door zijn handzame formaat is hij licht en makkelijk te verplaatsen. Het krukje wordt dan ook voor zeer veel doeleinden gebruikt. Naast de bij ons alle bekende houten kruk wordt de kruk op wielen ook steeds populairder en is een welkom hulpmiddel in verschillende situaties.

De bekendste verrijdbare krukken zijn toch wel de zadelkruk en tabouret. Deze zitmeubelen hebben grote gelijkenissen maar verschillen in één essentieel opzicht waardoor de gebruikerseigenschappen totaal verschillen.

Zadelkruk – tabouret overeenkomsten

Beide krukken op wielen zijn doormiddel van een dicht onder de zitting geplaatste hendel eenvoudig in hoogte te verstellen. Tegenwoordig kom je vooral bij de wat duurdere modellen ook een hoogte verstelling tegen die je met de voet kunt bedienen. Dit kan zeer bruikbaar zijn in werkomgevingen waar hygiéne erg belangrijk is of bij werkzaamheden waarbij beide handen nodig zijn. Een zeer belangrijke producteigenschap die er voor zorgt dat de gebruiker op de juiste zithoogte zijn of haar werkzaamheden kan verrichten. De zadelkruk en tabouret is verder uitgerust met een vijpotig voetkruis die voor de juiste stabiliteit moet zorgen. Het is dus belangrijk om een niet te smalle base te kiezen. Geadviseerd wordt om een voetkruis tussen de 47 en 55 cm te kopen. Vanzelfsprekend is het voetkruis voorzien van een setjes zwenkwieltjes waarmee de kruk makkelijk verplaatsbaar is. Let bij de aanschaf wel of de zadelkruk of tabouret van de juiste wieltjes zijn voorzien. Een harde ondergrond vraagt om andere wieltjes dan een zachte ondergrond zoals bijvoorbeeld tapijt.

Zadelkruk – tabouret verschil

De tabouret is voornamelijk voorzien van een ronde zitting die van boven plat of gewelfd kan zijn. Let er bij aanschaf op dat de zitting voorzien is van een voldoende dikke foamlaag zodat u comfortabel zit en niet doorzakt waardoor u na enig gebruik op de houten mal zit.

Zadelkrukken hebben een zadelzitting. Een uniek gevormde zitting die wel wat te vergelijken is met een paardenzadel. Bij beide zittingen wordt je min of meer gedwongen om een actieve en hiermee natuurlijke houding aan te nemen. Dit is vooral voor mensen die dagelijks veel in een zelfde houding hun werkzaamheden moeten verrichten een uitkomst. Dankzij deze gezonde wijze van zitten worden er veel onnodige klachten voorkomen en is de bloedsomloop naar de bovenbenen gegarandeert. De zadelkruk wordt dan ook veelvuldig gebruikt door tandartsen, fysiotherapeuten, kappers en schoonheidsspecialisten.

Naast het gebruik van een ergonomische zadelkruk die eventueel ook kan worden voorzien van een rugleuning (zadelstoel) is het verstandig om onderstaande aandachtspunten ter harte te nemen.

Werktaken: Zorg voor afwisseling in je werkzaamheden. Wissel zittend werk af met staande activiteiten. Neem regelmatig korte pauzes (minimaal 5 minuten).

Werkplek: Naast het zitmeubel is een instelbaar bureau, goede verlichting en het juiste binnenklimaat belangrijk eventueel aangevuld met andere ergonomische hulpmiddelen.

Werktijden: Voorkom stress en te lange werkdagen.

Zadelkruk – tabouret kopen

Bovenstaande heeft duidelijk gemaakt dat de aanschaf van een goede kruk heel belangrijk is. Ga dan ook niet over één nacht ijs om de zadelkruk of tabouret direct maar bij de goedkoopste aanbieder aan te schaffen. Koop een kruk op wielen bij voorkeur bij een specialist en laat u goed informeren.

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

http://www.tabouretbenelux.com/