NLCSA.nl
Image default
Gezondheid

Jacuzzi tegen stress en spanningen

Stress, wie heeft het tegenwoordig niet. Of beter gezegd, wie heeft er tegenwoordig geen last van. Want lastig kan stress zeker zijn. Voor uzelf maar ook voor uw omgeving. Stress kan zowel lichamelijk als geestelijk zijn, in mindere mate met weinig klachten maar ook in een vorm dat men zelfs gezondheidsklachten krijgt. Stress staat eigenlijk gewoon voor onaangename spanning. Wanneer deze spanning, die men nodig heeft om goed en alert te kunnen functioneren, spreekt men van stress. Stress lijkt soms wel een hype woord, want steeds meer mensen gaan bewuster hun stress tegen. Door te sporten, door op zoek te gaan naar ontspanning in de vorm van een wandeling of hobby, maar ook door zichzelf te laten masseren bijvoorbeeld.

Een jacuzzi, spa bubbelbad of buitenspa is dan een ultiem product voor uw welzijn, met zeer effectieve effecten op de gezondheid. En dan hebben we het niet over een bubbelbad zoals die te vinden is bij een vakantieresort, nee we hebben het dan over een daadwerkelijke spa voor in de tuin. De naam Jacuzzi is officieel een merknaam en afgeleid van de gelijknamige familie Jacuzzi (de oorspronkelijke ontwerpers van het bubbelbad principe). Bij het grote publiek is dit wellness product beter bekend dus als jacuzzi.

Een jacuzzi is een absoluut topproduct voor uw gezondheid. Als eerste punt is te noemen dat de watertemperatuur (meestal rond de 38 graden Celcius) al ontspannend werkt. Vooral tijdens de herfst en winter zorgt het temperatuursverschil van het water en de buitenlucht voor een super effect op lichaam en geest.  Daarnaast zorgt drijfvermogen dat u in het water van bubbelbaden ervaart voor een helende werking. Spieren en gewrichten die pijn doen, zoals mensen met reuma ervaren, worden sterk in pijn gereduceerd.

Ook zorgt het warme water van het bad voor een betere bloed circulatie en verwijding van de bloedvaten. Hierdoor stroomt het bloed sneller en worden afvalstoffen in het lichaam beter afgevoerd. Ook het herstel van spieren en weefsel wordt hierdoor verbeterd. Vele sportclubs hebben dan ook een jacuzzi of bubbelbad ter beschikking voor hun sporters.

Dat een jacuzzi of spa bubbelbad positieve effecten heeft op de gezondheid mogen duidelijk zijn. Uw gezondheid is het belangrijkste dat er is. En hier behoort ook uw psyschische gezondheid toe. Herkent u zichzelf in het bovenstaande verhaal, wie weet is een eigen jacuzzi voor in uw eigen tuin dan wel hét product om thuis te ontspannen en stress tegen te gaan. Tegenwoordig zijn er diverse modellen op de markt die tegen betaalbare prijzen, in vergelijking met vroeger, worden aangeboden.

http://www.sunspabenelux.nl