NLCSA.nl
Image default
Dienstverlening

RVS slijpen

Het slijpen van rvs is precieze werk en het word door vakmensen gedaan, wanneer het verkeerd gedaan word kan het hele nadelige gevolgen hebben. Veel van het geslepen rvs word namelijk in de voedselindustrie gebruikt en daar moet het aan strikte waardes voldoen. Het moet does goed gemeten en geslepen worden.

 

Nauwkeurig werken

 

Het slijpen van rvs gebeurt heel nauwkeurig en er word eerst goed gemeten met speciale apparatuur, voordat er word geslepen. De klant geeft de waardes aan tot waar de rvs geslepen moet worden en dit gebeurt dan ook heel precies. In veel branches is het dan ook van belang dat dit heel nauwkeurig gebeurt, daarom word het werk door vakmensen gedaan met veel ervaring. Klanten verwachten dan ook dat ze de waardes krijgen, dat ze besteld hebben. Dit kan alleen met speciale apparatuur gedaan worden.

 

Vaak word het werk ook geheel door een machines gedaan, wat voor nauwkeurigere resultaten zorgt. De rvs slijpen word volgens een voor geprogrammeerde programma uitgevoerd, waarin de waardes zijn ingevoerd. De rvs gaat dan aan de ene kant van de machines erin en komt aan de andere kant geslepen eruit. Deze methode bespaart veel tijd en geld, zo zijn de klanten ook goedkoper uit.

 

Borstelen

 

Borstelen is ook een afwerking waar veel vraag naar is en ook dit word tegenwoordig door sommige bedrijven, met een geautomatiseerde systeem gedaan. Bij het borstelen krijg je het tegenovergestelde effect, dat je bij rvs slijpen krijgt, want het oppervlakte word niet glad maar juist ruw. De rvs borstelen laat een soort lijn patroon achter dat je met de blote oog kunt zien en je kunt het ook met je handen voelen. De patroon is juist ook het voordeel van de rvs borstelen, want het beschermt de rvs. De rvs is minder vatbaar voor krassen en beschadiging door de lijn patroon.

 

De rvs borstelen word ook vaak toegepast, om rvs te herstellen dat beschadigd is. Het is dan ook een zeer effectieve manier, om beschadiging te herstellen. De bovenste laag met de beschadiging verdwijnt gewoon en in plaats daarvan, komt er een geborstelde lijn patroon. Deze methode word vooral toegepast bij rvs, dat hevig word gebruikt. Als de rvs weer beschadigd raakt, kan het namelijk weer op dezelfde manier hersteld worden. Dit kan dan ook heel vaak herhaald worden wat de rvs heel duurzaam maakt, want iedere keer als de rvs beschadigd raakt, kan het gewoon weer geborsteld worden.

https://vangeenen.nl/